Voor als je je loopbaan richting wilt geven

Wat drijft je? Waardoor raak je intrinsiek gemotiveerd. Een baan dat past. Dit is naar mijn mening het fundament van je loopbaan. Als dit helder is kan je verder invulling geven aan: Wat kan je, wat wil je, wie ben je en wat is haalbaar? Op deze manier heeft de medewerker tools om verantwoordelijkheid te kunnen nemen over zijn loopbaankoers. Medewerker voelt zich betrokken, gehoord en vertrouwd.  Mijn werkmethode is geïnspireerd op de Golden Circle van Simon Sinek,

Voor als je meer werkgeluk wilt ervaren

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op dit moment (te) weinig voldoening uit je werk haalt. Misschien word je niet genoeg uitgedaagd, is de werkdruk te hoog, ervaar je onbalans tussen je werk- en je privésituatie of vraag je je af of je werk wel bij je past. Wat de reden ook is, een coachingstraject kan je helpen om in kaart te brengen wat je nodig hebt om te floreren en doelgericht je weg te vervolgen..

Voor als je een nieuwe passende baan wilt vinden

Een andere baan vinden is meer dan alleen een zoektocht naar een baan. Het is ook nieuwe vaardigheden leren, omgaan met veranderingen, afscheid nemen van je werkgever en ontdekken wat je wil in je loopbaan. Het outplacementtraject van Carrièrewereld is een intensief en gefaseerd van werk-naar-werk-traject die hier aandacht aan besteedt en is gebaseerd op het model van Bateson, waarin stil wordt gestaan bij het vinden van een baan dat echt bij jou past. Het traject is gericht op het vinden van nieuw werk buiten de organisatie dit kent zowel een individueel als collectieve benadering waarin de focus ligt op de kracht van netwerken, jobmarketing en veranderen.