Herstel

Om stress gerelateerde klachten (zoals bijvoorbeeld burn-out) te behandelen is goede specialistische en hoogwaardige hulp ontzettend belangrijk. Maar uiteindelijk zul jij zelf moeten gaan leren wat goed voor jou is. Je burn-out is ontstaan door keuzes die jij hebt gemaakt en de weg naar herstel is een unieke, bij jou passende, keuze die alleen jij kunt maken. Er zijn veel boeken geschreven, veel coaches met mooie inzichten. Maar jij bent uniek, jouw ervaring is uniek. Daarom is het van belang dat je niet het voorbeeld van een ander volgt, maar die dingen leert en overneemt die goed bij jou passen. Carrièrewereld werkt volgens de methodiek ontwikkeld door de professionals van Liberi

Het is van belang bij de behandeling van stress gerelateerde klachten om je te realiseren:

  • Een burn-out is uitputting, herstel heeft tijd nodig.
  • Als er sprake is van overspanning, dan is de hersteltijd korter, test altijd de ernst van jouw klachten om het juiste behandelplan op te stellen. Waar kun je gelijk aan de slag, wachtlijsten van maanden zorgen vaak voor verdere verslechtering van jouw gezondheid.
  • Stress gerelateerde klachten behandelen we stap voor stap.

Bij Carrièrewereld is het behandelen van stress gerelateerde klachten een belangrijk onderdeel. Dit doen wij aan de hand van de Fasenplan van Liberi. Dit plan is er volledig op gericht om jou zo snel mogelijk weer beter te laten voelen. Hierbij is het van belang dat je niet streeft naar de oude worden, maar juist kijkt wat je kunt leren van deze periode en hoe je erin terecht bent gekomen. De Fasen verlopen als volgt:

  • Acceptatie: Je bent in een situatie terechtgekomen die zwaar voor je is. Om hier wat aan te veranderen moet jij beseffen dat dit voor nu, jouw werkelijkheid is. Pas als jij erkent dat er alleen duurzame verandering kan plaatsvinden als je bereid bent te veranderen, kan er gewerkt worden aan herstel.
  • Stabilisatie: Door een lange periode waarin je meer energie uitgaf dan binnenkwam ben je nu volledig uitgeput. Wat is het gene waardoor je nu uitgeput bent? Samen met jou kijken we naar je ontspanning, slaap, ademhaling, beweging en voeding. Ook je emotionele verwerking nemen we onder de loep. Pas als je weer in balans bent, heb je een fundament om op verder te bouwen.
  • Activatie: Het fundament is gelegd, nu is het tijd om te ervaren dat je ook weer kunt gaan bouwen. Je bent jezelf voorbijgelopen en nu is het goed om te ervaren dat je lichaam altijd signalen afgeeft waardoor je leert waar je grenzen liggen. Activeren na een burn-out is een proces van oefenen, vallen en weer opstaan. Stapje voor stapje zul je merken dat je gaat herstellen. Soms is dat een stapje terug, maar je mag vertrouwen hebben dat er dan ook weer 2 stappen vooruit kunnen worden gezet.
  • Integratie: Je bent weer aan het werk, en hoe verleidelijk is het weer om in je oude patronen te vervallen. Om echt blijvend te herstellen is het goed om te ervaren dat je autonomie weer terug hebben prima samen kan gaan met terugvalpreventie.

Er is ook de mogelijkheid om de natuur in te gaan voor een coaching. Wil je een afspraak voor een gratis kennismaking? Maak gerust via onderstaande button een online afspraak. Wil je eerst persoonlijk contact? Bel naar Marloes via 06-22844618 of mail naar info@carrierewereld.nl