Blog

Marloes Janknegt: Het kan ook anders

Marloes Janknegt: Het kan ook anders

Jarenlang heb ik gewerkt in diverse P&O gerelateerde functies. Van een functie van intercedent tot aan het bouwen van een afdeling. Ik heb vele facetten gezien en ervaren. In alle functies merkte ik een grote gedrevenheid totdat er routine in sloop. Op dat moment haak ik af. Maar door mijn loyaliteit naar organisaties en naar andere mensen vond ik het vaak heel lastig om voor mijzelf te kiezen. Ik ging door totdat het niet meer kon.

Elke keer koste mijn werk mij veel energie, ik deed dingen die ik niet leuk vond waardoor de gedrevenheid er van af ging. Ik was blij dat mijn werkdag erop zat, maar ik wist dat het niet zo door kon gaan.

De loyaliteit hiertoe hield op toen ik moeder werd. In 3 jaar tijd werd ik 3 keer moeder van 3 prachtige dochters. Zij en mijn man staan op nummer 1. Ik merkte op den duur dat ik fysiek wel thuis was maar mentaal niet. Mijn onrust en ontevredenheid voelde mijn gezin ook. Voor mij was dat een teken dat het anders moest. Ik besloot om het anders te gaan aanpakken.  Ik ben ambitieus en ik heb het nodig om deze ambitie na te kunnen streven, maar niet ten koste van alles. Mijn ambitie lag niet in het hebben van een hoge functie, maar in een functie dat echt bij mij past. Ik kwam achter mijn talenten en besloot om alles los te laten. Ik keek wat voor mij realistisch was en hoe ik de stap kon nemen. Ik besloot om mij meer te gaan richten op loopbaancoaching. Een voor mij niet geheel onbekend vakgebied, maar ik kon mijn vaardigheden op een andere manier inzetten. En ik wilde het voor mij zelf gaan doen. Dus ik besloot voor mijzelf te starten. Een spannende keuze, maar een keuze waar ik helemaal achter stond.

Ik wist wat ik wilde, ik was gedreven en gemotiveerd en ik wist waar ik mij op richtte. Door deze focus en passie geloofde ik hierin, en was er volledig van overtuigd dat het mij ging lukken. En het lukte. Ik kwam in aanraking met mensen die mij hielpen om mijn vaardigheden te ontwikkelen, mij kansen boden en mijn spiegel waren. Een keuze die voor mij essentieel was. Ik kwam erachter dat als je mensen bij je proces betrekt ook betrokken raken en veel voor je over hebben. Ik kreeg banen aangeboden, maar ook freelance opdrachten. Ik geloofde in wat ik te bieden had. 

Ik ervaar nu veel vrijheid, energie en gedrevenheid. Ik merk dat ik thuis weer aanwezig ben en ook vol energie. Ik kan er echt voor mijn kinderen en man zijn. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en maak ik de voor mij juiste keuze.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen werk kan doen dat bij hen past en wat ze willen. Zowel als zelfstandige als in loondienst. Belangrijk is dat je gemotiveerd, gedreven en in je passie werkt. Ik begeleid nu jaarlijks ongeveer honderd cliënten in het vinden van hun passie en gedrevenheid. En met succes! Door mijn eigen ervaring weet ik door welke fases je heen gaat en welke hobbels je tegenkomt. Ik kan je helpen om net dat extra vertrouwen te geven en je inzicht te geven in waar jij goed in bent en wat bij je past. Ik weet wat je op welke moment nodig hebt om de stap te nemen. 

Wil jij ook werk doen dat je leuk vind, waar je met plezier naar toe gaat en dat echt bij je past? Maak gerust een afspraak voor een gratis persoonlijk coachingsgesprek.