Re-integratie na stress gerelateerde klachten

Waarom begeleiding bij re-integratie?

Om na een lange periode thuis zitten weer naar het werk te gaan is vaak pittig. Vooral als je vanuit een burn-out weer aan de slag gaat. Het is vaak spannend om weer naar het werk te gaan, je collega's weer te zien, je leidinggevende weer te spreken en te proberen om weer in je oude werkritme te komen. Daarnaast is er vaak de angst om terug te vallen in het oude patroon en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. Wat wordt er van je verwacht? Hoe pak je de draad weer op? Durf ik mijn grenzen aan te geven? Wat vinden ze van mij? Het is best veel wat er op je af komt.

Dan is het fijn dat je iemand naast je hebt staan die je helpt om zo goed mogelijk je plekje weer te vinden. Die je kan helpen je grenzen te bewaken. Die je zelfvertrouwen kan geven. Maar die je ook kan helpen in de moeilijke werksituaties.

Vaak faciliteert je werkgever dit. Zij willen jou zo goed mogelijk laten re-integreren binnen de organisatie.

Wat heb je nodig voor een fijne werkplek?

Mensen hebben minimaal de volgende zaken nodig om fijn op het werk te zitten:

 1. Zingeving in je werk hebben.
  Dit betekent dat je iets doet waar jij je nuttig in voelt. Dat je er toe doet.
 2. Goede relaties in je omgeving
  Dit betekent een fijne relatie met je collega's, leidinggevenden en sociale omgeving. De steun die je ervaart.
 3. Je persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen
  Dit betekent dat je uitgedaagd blijft en dat je je kan blijven ontwikkelen. Dat je iets doet dat bij je past.
 4. Autonoom kunnen werken
  Dit betekent de vrijheid voelen om de dingen op je eigen manier te kunnen doen. Dat je zelf invloed hebt op je werk en de keuzes die gemaakt worden.
 5. Kan je fit en vitaal werken
  Dit betekent dat je het werk mentaal en fysiek goed aankan. Dit heeft veel invloed op hoe je in je werk zit en hoe goed je de zaken kan relativeren. En dat je in een gezonde en vitale omgeving werkzaam bent.

 

Daarnaast speelt je persoonlijkheid een belangrijke rol. Hoe kijk jij tegen de zaken aan? Hoe zit jij in elkaar? Hoe ga jij om met tegenslagen? Wat is voor jou belangrijk? Dit bepaald veelal je stressniveau.

Wat kan je verwachten?

Carrièrewereld helpt je om optimaal te re-integreren na stress gerelateerde verzuimklachten zoals burn-out. Door mijn ervaring als loopbaancoach met als specialisme stress heb ik veel ervaring om je te begeleiden naar de beste match tussen jou, je werk en de organisatie, zodat jij zelf aan het roer staat van de keuzes die gemaakt worden. Als je huidige functie niet passend meer blijkt te zijn gaan we kijken naar andere passende mogelijkheden bij je werkgever. Dit proces behoeft een zorgvuldige coachings- en begeleidingsaanpak. De coach kan optreden als schakel tussen jou, je werkgever en andere betrokken partijen. De duur van het traject wordt enerzijds bepaald door de situatie en de problematiek en anderzijds door de wensen van de werkgever.

Stap 1: Kennismaking en analyse van de situatie
Stap 2: Plan van aanpak
Stap 3: Begeleiding
Stap 4: Eindrapportage

Het voordeel van begeleiding door een professionele stresscoach is dat deze uitgaat van persoonlijke energiebronnen, het vergroten van het zelfvertrouwen en het activeren van de herstelmogelijkheden. Daarnaast zoekt de stresscoach afstemming met de organisatie, de leidinggevende, de P&O verantwoordelijke en de bedrijfsarts. Carrièrewereld werkt nauw samen met Liberi (stress coaching) en diverse gespecialiseerde professionals uit de regio.

Spelen stress verschijnselen in uw organisatie, maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.