Stresscoach Achterhoek, Twente, Stedendriehoek

Stress is nodig om alert te zijn, om net dat extra stapje te zetten en uitgedaagd te blijven. Maar te veel stress kan je flink in de weg zitten. Dit kan veel invloed hebben op je (werk) geluk. De stresscoach helpt je om weer zelf regie te nemen over je leven. Om weer de balans te vinden.

Theoretisch is omgaan met stress niet zo ingewikkeld. Je dient genoeg te slapen, voldoende tijd voor jezelf te nemen, meer te bewegen, gezond te eten, minder te doen en onbelangrijke dingen af te zeggen. Was het maar zo eenvoudig! Je kunt deze dingen immers alleen doen als je ervan overtuigd bent dat dit zou moeten. Maar als wij het idee hebben dat ons gevoel ingaat tegen onze gedachte of mening is er sprake van cognitieve dissonantie. Hiervan is ook sprake bij stress. Wij gaan vaak te lang door met te druk bezig zijn en uiteindelijk stapelt de stress zich zo op dat je in een burn-out terecht komt. Is dit eenmaal het geval, dan helpt rustiger aan doen niet meer en moet je gaan herstellen. Stresscoaching helpt je de stress signalen te signaleren en er mee om te gaan. Wat maakt dat je stress ervaart en hoe kan jij hier het beste mee omgaan. Iedereen ervaart stress anders en ervaart met andere dingen stress. De stresscoaching via Carrièrewereld is bij iedereen uniek. Het enige wat overeenkomt is dat we oplossingsgericht te werk gaan en met praktische oefeningen waar je direct mee aan de slag kan. We kijken naar het heden en naar de toekomst. De begeleiding wordt ook als e-coaching aangeboden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de natuur in te gaan waarbij rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand.

Waarmee kan Carrièrewereld je helpen?
1.Preventie
2.Herstel
3.Ondersteuning bij re-integratie in je werk

Heb je veel stress-klachten? Wil je je stress niveau verlagen? Wat kun je eraan doen om niet ziek te worden met stress-gerelateerde klachten? Hoe voorkom je dat je met stress klachten uitvalt? En dat stress chronische stress wordt. Vaak is dit een combinatie van verschillende stressbronnen. Maar hoe kan jij aan het roer blijven staan van de keuzes die gemaakt worden?

Lees verder

Stress is nodig om alert te zijn, om net dat extra stapje te zetten en uitgedaagd te blijven. Maar te veel stress kan je flink in de weg zitten. Dit kan veel invloed hebben op je (werk) geluk. In de huidige maatschappij krijgen steeds meer mensen te maken met stress op een manier dat er problemen ontstaan in gezondheid, privé en werk. Er is geen aan/uit- knop naar herstel, wel een weg.

Lees verder

Re-integreren na een stress gerelateerde ziekteperiode is best pittig. Alles wat je de afgelopen periode geleerd ga je nu echt in de praktijk brengen in je werk en werkomgeving. Vaak is dit een spannende stap om te nemen. Hoe ga je om met je omgeving? Hoe ga je om met je stressoren? Hoe reageert iedereen? En bovenal hoe gaat het je af. Samen gaan we dit lastige proces aan.

Lees verder

Hoe gaat de begeleiding bij Carrièrewereld

1.Vrijblijvende kennismaking
Je hebt eerst een kennismakingsgesprek met je stresscoach dat ongeveer een uur in beslag neemt. Tijdens het gesprek vertel ik wie ik ben, waar ik voor sta en wat je globaal kunt verwachten. Jij vertelt mij hoe je situatie momenteel is, waar je mee zit of tegenaan bent gelopen en waar je mee aan de slag wilt: wat moet het coachtraject voor jou opleveren? Hierna formuleren we jouw doelstelling en gaan we in op de verwachte duur van het traject en praktische zaken. Als we er samen een goed gevoel over hebben besluiten we om samen te gaan werken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin de afspraken en het plan van aanpak. De begeleiding wordt ook als e-coaching aangeboden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de natuur in te gaan waarbij rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand.

2.Coaching
Elke coaching is anders en wordt op maat gemaakt. Bij de coaching kunnen we de natuur ingaan. De coaching wordt afgestemd op jouw tempo en is praktisch van aard. De coaching is daarnaast positief waarbij jij centraal staat.

3.Afronding
Tijdens het laatste gesprek blikken we terug en kijken we naar de toekomst. In de meeste gevallen is één traject voldoende om verder te kunnen.

In de huidige maatschappij krijgen steeds meer mensen te maken met stress op een manier dat er problemen ontstaan in gezondheid, privé en werk. Met Marloes kijk je naar waar je vandaan komt en hoe je hier bent gekomen, maar vooral ook wat je wil en hoe je weer grip kunt krijgen op je eigen leven. Er is geen aan/uit knop naar herstel, maar er is wel een weg. Die kun je vanaf vandaag gaan bewandelen. Marloes werkt nauw samen met Liberi en werkt volgens hun werkwijze. in de regio Twente, Achterhoek en Stedendriehoek. Stresscoaching bij Carrièrewereld is praktisch en direct toepasbaar.

Ik maak graag kennis met je! Plan hier zelf online een afspraak. Vind je persoonlijk een afspraak maken prettiger? Geen probleem! Neem gerust contact op met Marloes via info@carrierewereld.nl of via 06-22844618.