Werkwijze

Loop je even mee? Dat is wat een coach onder andere doet, een poosje meelopen met iemand.
Als coach help ik je om bij jezelf stil te staan, houd ik je een spiegel voor, stel ik je kritische, confronterende vragen om helder te krijgen welke ontwikkeling gewenst is en hoe je jezelf in beweging kunt zetten. De methode van Carrièrewereld is gebaseerd op het principe van de Golden Circle. Daarbij ben ik praktisch, persoonlijk en verbindend.

Praktisch
Ik geloof dat je het snelste leert als je gaat DOEN! Daarom krijg je na elk coachgesprek praktijkgerichte oefeningen mee waarmee je direct aan de slag gaat. En dat begint altijd met een kleine stap. Je zal ervaren dat je zelf veel kan, maar dat je het soms niet meer ziet en de energie niet hebt om het te gaan doen.

Persoonlijk
De stap naar een coach is soms best spannend. Daarom starten we altijd met een persoonlijke kennismaking, waardoor we elkaar eerst leren kennen. Daarna kan je zelf bepalen of er de juiste persoonlijke klik is. Als die er is gaan we samen het het proces aan. Jij staat centraal. Elke coaching is uniek. Elk persoon is uniek. Ik vind het belangrijk dat jij je prettig voelt bij de coaching. En dat je je vertrouwd genoeg voelt om samen dit proces te doorlopen. Geen vraag is vreemd voor mij. Ik sluit aan bij jouw proces.

Verbindend
In de coaching zoek ik altijd de verbinding. De verbinding met de coachee, maar ook zeker de verbinding met  beïnvloedende omstandigheden. Hierin zijn 5 pijlers van belang: dat zijn autonomie, relaties,  persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en zingeving. Deze staan met elkaar in verbinding.

 

werkgeluk duurzame inzetbaarheid
 • Autonomie
  Vrijheid, onafhankelijkheid en beslissingsruimte in het plannen van je werk en in de manier waarop je dit doet. Het ervaren dat je een keuze hebt, zonder gecontroleerd of gedwongen te worden.
 • Relaties
  Persoonlijke relaties en sociale steun leveren een grote bijdrage aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ook van invloed op veerkracht.Wanneer je je verbonden voelt met de mensen om je heen, voel je je gesteund. Hierdoor raak je minder snel gestrest en voorkom je burn out.
 • Persoonlijke ontwikkeling
  “Persoonlijke ontwikkeling is een bewust proces waarin de mens zijn persoonlijke mogelijkheden tot ontplooiing brengt”.
  Hierdoor ontstaat er een groter bewustzijn van gevoelens en overtuigingen, om zo een meer bewust, ‘completer’ en gezonder mens te worden.
 • Vitaliteit
  Vitaliteit draagt op de werkvloer ook bij aan een goede werksfeer, algehele tevredenheid, motivatie, fitheid en alertheid. Vitaliteit staat voor het hebben van energie, kracht en het gezond zijn in lichaam en geest. Het gaat daarbij niet slechts om fysieke gezondheid en veerkracht, maar om algehele vitaliteit.
 • Zingeving
  Wanneer je het gevoel hebt dat je een bijdrage levert aan een groter geheel, voel je je gelukkiger.

 

HOE ZIET EEN COACHTRAJECT ERUIT?

We starten met een kennismakingsgesprek dat ongeveer een uur in beslag neemt. Tijdens het gesprek vertel ik wie ik ben, waar ik voor sta en wat je globaal kunt verwachten. Jij vertelt mij hoe je situatie momenteel is, waar je mee zit of tegenaan bent gelopen en waar je mee aan de slag wilt: wat moet het coachtraject voor jou opleveren? Hierna formuleren we jouw doelstelling en gaan we in op de verwachte duur van het traject en praktische zaken. Als we er samen een goed gevoel over hebben, dan besluiten we om samen te gaan werken. Uiteraard mag je hier ook na het gesprek over nadenken en je besluit later doorgeven. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin de afspraken en het plan van aanpak.

Elke coaching is anders en wordt op maat gemaakt. De inhoud van de coaching wordt afgestemd op de wensen en behoeften van jou. Omdat Carrièrewereld van mening is dat je het snelste leert als je ermee aan de slag gaat, is de coaching toekomstgericht en praktisch van aard. Je leert het snelste als je gaat doen! Dus je zal concrete oefeningen mee krijgen die je in de praktijk gaat oefenen. Het coachtraject bestaat gemiddeld uit 4-7 coachgesprekken. Het coachtraject bij burn-out bestaat gemiddeld uit 10 gesprekken. Als je het prettig vindt gaan we de natuur in. Bij burn-out coaching is dat een vast onderdeel. De gesprekken vinden plaats met een tussenpoos van twee weken. Vaak zijn aan het einde van het traject de periodes tussen de gesprekken wat langer. Na elk coachgesprek ga je met praktische concrete werkpunten aan de slag.

Tijdens het laatste gesprek blikken we terug en kijken we naar de toekomst. In de meeste gevallen is één traject voldoende om verder te kunnen.